Pikkuli_kirjalahjoitus

Kirjalahjoitus Tyksin lasten ja nuorten klinikalle.

Sunnuntaina 14.2. vietetään ystävänpäivää. Pikku Kakkosesta tuttu Pikkuli haluaa muistaa niitä lapsia, jotka joutuvat syystä tai toisesta viettämään sen sairaalassa. Pikkuli-kirjalahjoitus kohdistuu Turun yliopistollisen sairaalan eri toimipisteisiin.

Pikkuli on lapsille tuttu suloinen pikkulintu Pikku Kakkosen samannimisestä animaatiosarjasta. Sarjaa on esitetty Suomessa vuodesta 2016, ja se on menestynyt myös kansainvälisesti.

Kustannus-Mäkelä on julkaissut yhteensä kuusi Pikkuli-kuvakirjaa sekä yhden puuhakirjan. Tänä keväänä sarja täydentyy kahdella taaperoille suunnatulla uutuudella: Pikkuli oppii numeroita ja Pikkuli oppii värejä.

Pikkuli seikkailee myös mobiilipeleissä, ja Pikkulin uudet tunnetaitokortit ovat olleet ahkerassa käytössä muun muassa päiväkodeissa.

Kirjojen tarinat on kirjoittanut Metsämarja Aittokoski, ja niiden graafisena suunnittelijana on hänen miehensä Antti Aittokoski. Pariskunta asuu Turussa.

Pikkuli-kirjoja lahjoitetaan ystävänpäivän kunniaksi Tyksin lastenklinikan viiteen eri toimipisteeseen: lasten ja nuorten päiväsairaalaan, vuodeosastolle, kirurgiselle vuodeosastolle, veri- ja syöpäsairauksien osastolle ja teho-osastolle.

Kirjalahjoituksella halutaan tuoda iloa lapsille, nyt kun Pikkulin suosittu laululeikkishow on joutunut olemaan tauolla koronatilanteen vuoksi.

Lisätietoa Pikkulista: pikkuli.fi ja kustannusmakela.fi