pikkulimetsaPikkuli elää metsässä pesässä yhdessä äidin, isän, siskon ja veljen kanssa. Pikkulin paras ystävä on Honkkeli, konkkelikoipinen kahlaajalintu. Mukana ovat usein myös pienet pyynpoikaset äitinsä kera, hämähäkki, pöllö, myyrä sekä muita ystäviä.
Pienen linnun maailmassa on jatkuvasti jotain uutta ja Pikkulin eteen tuleekin usein vaikeita asioita. Uskaltaisiko lentää tai pyytää anteeksi? Entä jos vanhemmat riitelevät tai lemmikki näyttää kuolleen? Onko oikein olla kateellinen tai itsekäs? Onneksi Pikkuli selviää kaikesta perheensä ja ystäviensä avustuksella.

Pikkuli johdattaa mukaan iloisiin tarinoihin ja vahvoihin tunteisiin. Pikkulin maailma tarjoaa hyvin monen ikäiselle nähtävää ja koettavaa. Parhaimmillaan Pikkuli onkin koko perheen ystävä!

Arvot

PIKKULIn maailma on turvallinen, mutta myös yllätyksiä täynnä. PIKKULIn maailmassa tärkeimmät asiat ovat:

  • perhe ja ystävät
  • ilo ja leikki
  • tutkiminen ja oppiminen
  • luonto ja ympäristö

Taustaa

pikkuli_kirjaPikkulin tarinat saivat alkunsa Lennä Pikkuli, lennä! ­-lastenkirjassa (tarina Metsämarja Aittokoski, kuvitus Elli Vuorinen). Televisiosarjassa Pikkulin hahmot piipittävät lintukielellä, mutta abstraktit asiat, kuten tunteet, haaveet ja pelot, esitetään kuvakuplina.

Mistä idea sai alkunsa?
”Pikkulin maailma sai alkunsa seuratessani lasteni suhdetta itseensä ja ympäristöönsä. Perhe ja ystävät ovat Pikkulille todella tärkeitä. Lisäksi toisten auttaminen, yhä uudestaan yrittäminen ja omien tunteiden ilmaiseminen nousevat esiin keskeisinä teemoina.”
Metsämarja Aittokoski – Pikkuli-hahmon luoja